Op zoek naar dé camper

Stap in ons avontuur!

Het is vrijdagmiddag dat ik een appje krijg van Dick “Jan, zie jij het zitten om vandaag met wat meiden naar Hierden te rijden om de camper te proberen?” Dick, eigenaar van autobedrijf Van Herick, is op zoek geweest naar een camper voor het promotieavontuur van Adullam.

Dick, eigenaar van autobedrijf Van Herick, is op zoek geweest naar een camper voor het promotieavontuur van Adullam. Hij denkt een goed exemplaar gevonden te hebben (in-een-jongetjes-blauwe-kleur-die-bij-Adullam-past) maar we moeten hem even gaan proberen. Het rijden met een camper uit 1977 is ietwat anders dan hedendaagse auto’s. We zijn gewaarschuwd voor het mega grote stuur, geen rembekrachtiging, geen stuurbekrachtiging, schakelen gaat lastig…: waar zijn we aan begonnen.

Twee uur later zit ik met Guze en Mathilde in een Corsa op weg naar Hierden. Regen. Veel regen. Op de goede weg zien we hem opeens staan ‘daar staat ie!’ roept Guze. De camper trekt inderdaad aandacht, dat is een goed teken, dat willen we juist bereiken. Midden in een megaplas zet Guze de auto in de berm. Weggedoken in een lange regenjas komt de eigenaar aangelopen. Lang krullend haar komt onder de capuchon uit, hij geeft ons vriendelijk een hand. Alhoewel het nog steeds regent hebben we er geen last van: we worden verliefd op die jongetjes-blauwe-camper 😊.

De proefrit…

We krijgen instructie hoe te rijden. Bij koude motor moet je choken “1x het gaspedaal intrappen” er zit een mega grote versnellingspook in “ongeveer hier zit je in de eerste versnelling, recht naar achter is de 2e en met een grote S-beweging zit je in de 3e versnelling”. Hilarisch. Moet gaan lukken. O ja, het regent: “Ik pak even een condens doekje want een fatsoenlijke ventilatie hadden ze niet in die tijd…” Ramen droog vegen en daar gaan we: gaaf, de motor hoor je goed, waardoor het al snel lijkt dat je hard rijdt. Na een paar keer gekeken te hebben mag ik ook een stukje rijden. Gaat prima. Wel fijn dat de eigenaar er naast zit: hij blijf bezig de raampjes droog vegen. Of zou hij bang zijn dat ik een tegenligger over het hoofd zie…? Guze en Mathilde zitten achter in de camper en zijn druk aan het filmen en hebben de grootste lol…

Na een stukje toeren, wil Mathilde het ook wel even proberen. “Oei, ik kom niet bij de pedalen..!” De bestuurdersstoel kan niet naar voren geschoven worden: dan maar een bankkussen achter haar rug en dan zo maar rijden. Na een stukje rijden roept ze opeens “Zit ie wel goed in de versnelling? Hij gaat steeds zachter! En er gaat ook een lampje branden…?!” “O nee hé” zucht de eigenaar “ik was er al bang voor, de benzine is op…!” 😊😊 En nu? “Ik bel m’n vader wel even, dan kan hij ons naar huis slepen.” Zo kunnen we het laatste stukje nog in alle rust terug rijden. “Op zich is er niets aan de hand hoor” vertelt de eigenaar geruststellend “ik heb dit al vaker meegemaakt, even tanken, een keer of 10, 20 het gaspedaal intrappen en hij loopt weer…”

We stappen uit, lopen er nog eens omheen en besluiten: dit moet hem worden!

Stap in ons avontuur en kijk hier wanneer de camper in jouw buurt komt.